Γερμανία: Αποφάσισε πρόσθετη οικονομική βοήθεια προς τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ

Σύνοψη
  • «Και οι 113.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 220 ευρώ, η οποία προέρχεται από ένα κονδύλι 25 εκατομμυρίων ευρώ»

Η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει κατά 25 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τις πληρωμές της στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ, μια “χειρονομία αλληλεγγύης” μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 του περασμένου Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει ανακοίνωση που είχε γίνει στον ιστότοπο του Claims Conference, οργανισμού που ασχολείται με την καταβολή χρημάτων στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

“Και οι 113.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 220 ευρώ, η οποία προέρχεται από ένα κονδύλι 25 εκατομμυρίων ευρώ”, γράφει ο οργανισμός αυτός.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “πολλοί επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος επλήγησαν ιδιαίτερα από τις επιθέσεις της Χαμάς, είτε με την απώλεια του διαμερίσματός τους είτε με τον αφανισμό του συστήματος υποστήριξης, όπως η περίθαλψη ή η οικονομική ενίσχυση”.

“Επομένως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθυμος να διαθέσει άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ”, πρόσθεσε.

“Ο στόχος είναι η υλοποίηση το συντομότερο δυνατό, ώστε οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ να μπορούν να λάβουν άμεση βοήθεια αποφεύγοντας κάθε γραφειοκρατία μεσούσης μιας τρομακτικής κατάστασης πολέμου”, πρόσθεσε.

Το Claims Conference αναφέρει στον ιστότοπό του ότι οι πρώτες πληρωμές αυτών των πρόσθετων 220 ευρώ άρχισαν τον Μάρτιο, για τους επιζήσαντες που λαμβάνουν ήδη αποζημιώσεις από τον οργανισμό αυτό.

“Οι επιζήσαντες που επωφελούνται από υπηρεσίες, όπως περίθαλψη κατ’ οίκον, που χρηματοδοτούνται από το Claims Conference, αλλά δεν λαμβάνουν επί του παρόντος πληρωμές αποζημιώσεων που διαχειρίζεται το Claims Conference, θα λάβουν ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου σχετικά με το νέο ταμείο για να λάβουν αυτήν την πρόσθετη πληρωμή”, προσθέτει.

Ο οργανισμός Claims Conference ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος να λάβουν αποζημιώσεις μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 1952 μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και του Ισραήλ.

Η Γερμανία είναι θερμός υποστηρικτής του Ισραήλ γιατί θεωρεί ότι έχει ιδιαίτερη ευθύνη προς τη χώρα αυτή μετά τη σφαγή έξι εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος