Γερμανία: Ανοιχτός στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού με CDU/CSU και SPD ο Ρ. Χάμπεκ – Απέρριψε το ενδεχόμενο ο Ζέντερ

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων (Κένυα) εμφανίστηκε πριν από λίγο ο υποψήφιος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Φυσικά και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ, διευκρίνισε ωστόσο ότι τον πρώτο λόγο σε αυτό έχει ο νικητής των εκλογών Φρίντριχ Μερτς, υπενθυμίζοντας ότι ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά της συνεργασίας με τους Πράσινους. «Δεν νομίζω ότι ο Μερτς μπορεί να υπερισχύσει σε αυτό», ανέφερε ο κ. Χάμπεκ.

Ο κ. Ζέντερ επανέλαβε και απόψε την θέση του κατά της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Πράσινους: «Με τους Πράσινους δεν μπορεί κανείς να πετύχει αλλαγή πορείας. Για μένα, η συνεργασία μαζί τους είναι No-Go», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος