Γερμανία: Αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον οι εργασίες στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Το μελλοντικό διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, που έχει γίνει αντικείμενο καγχασμού σε όλη τη Γερμανία λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων στην κατασκευή του, διέκοψε τη Δευτέρα, επ’ αόριστον τις εργασίες του καθώς η στέγη του κρίθηκε υπερβολικά βαριά.

Η επανέναρξη των εργασιών θα εξαρτηθεί από την τεχνική επιθεώρηση, που ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί. Είναι άγνωστο επίσης τι επιπτώσεις θα έχει αυτό το καινούριο συμβάν στην ολοκλήρωση του έργου, που έχει οριστεί για το 2017, με πέντε χρόνια καθυστέρηση.

Οι επιθεωρήσεις που έγιναν στη στέγη του κεντρικού τερματικού σταθμού έδειξαν ότι υπήρχε “σημαντική υπέρβαση” στο βάρος που είχε εγκριθεί αρχικά και για τον λόγο αυτό διατάχθηκε να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες κάτω από τη στέγη αυτή, ανακοίνωσε η περιφέρεια Ντάμε-Σπρέεβαλτ, στα νοτιοανατολικά του Βερολίνου.

Γερμανία: Αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον οι εργασίες στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου
GERMANY AIRPORT CONSTRUCTION
Αυτό το τεχνικό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά επεισόδια που συνδέονται με το νέο διεθνές αεροδρόμιο. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει ήδη τριπλασιαστεί και φτάνει πλέον τα 5 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά.

Το αεροδρόμιο, που θα αντικαταστήσει τα δύο παλαιά αεροδρόμια που χρονολογούνται από την εποχή που το Βερολίνο ήταν διαιρεμένο σε Ανατολικό και Δυτικό, τα Τέγκελ και Σένεφελντ, επρόκειτο να εγκαινιαστεί στις 3 Ιουνίου 2012. Όμως το κόψιμο της κορδέλας αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που διαπιστώθηκαν και συνδέονταν κυρίως με την αντιπυρική ασφάλεια.

Διατυπώθηκαν επίσης υποψίες για δωροδοκίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ο υπεύθυνος του συστήματος εξαερισμού καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 σε φυλάκιση ενός έτους και σε πρόστιμο 200.000 ευρώ για την κατηγορία της διαφθοράς.

Το φιάσκο του αεροδρομίου Βερολίνου-Βρανδεμβούργου στοίχισε επίσης τη θέση του στον πρώην δήμαρχο της πόλης Κλάους Βόβεραϊτ ο οποίος ήταν και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου. Ο Βόβεραϊτ παραιτήθηκε τελικά τον Αύγουστο του 2014.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος