Γερμανία: «Ακατανόητα» υπεράριθμη η ομάδα του CDU στις διερευνητικές συνομιλίες

Το μέγεθος της ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η οποία θα λάβει μέρος στις διερευνητικές μετεκλογικές συνομιλίες, χαρακτηρίζεται «πλήρως ακατανόητο», ακόμη και από τον βαυαρικό βραχίονα του κόμματος, τους Χριστιανοκοινωνιστές του CSU που επέμειναν ότι είναι «αντιπαραγωγικό να προτείνεις δέκα άτομα».

Εκτός από τον υποψήφιο καγκελάριο Άρμιν Λάσετ, τον γενικό γραμματέα του CDU Πάουλ Τσίμιακ και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ραλφ Μπρίνκχαους, θα συμμετέχουν στην ομάδα για τις διερευνητικές συζητήσεις με το FDP (Φιλελεύθερους) και τους Πράσινους οι πέντε αντιπρόεδροι του CDU συν δύο Χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργοί κρατιδίων.

«Είναι τρελό, ακόμα και το κλείσιμο ενός ραντεβού μαζί τους για τις διερευνητικές αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο», γράφει η εφημερίδα «Rheinische Post».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αύριο συναντώνται Πράσινοι με Φιλελεύθερους (FDP), την Κυριακή οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με Πράσινους, και την ερχόμενη Τρίτη CDU/CSU με Πράσινους.

Στο στρατόπεδο των Πρασίνων, οι οποίοι μαζί με το FDP βρίσκονται σε θέση «μπαλαντέρ» και δέχονται αυτές τις μέρες τις «προσφορές» των δύο μεγάλων κομμάτων, υπάρχει έντονη διάθεση «να τελειώνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, η οποία μάλιστα πρόσθεσε ότι η ίδια δεν βλέπει πιθανό έναν συνασπισμό «Τζαμάικα» (CDU/CSU – Πρασίνων – FDP).

Στα μέσα Οκτωβρίου εκτιμά ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γενς Σπαν ότι θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με το ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος