Γεωργία: Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος Σαακασβίλι θα μεταφερθεί στην εντατική, λένε συνεργάτες του – Διαψεύδει η κλινική όπου νοσηλεύεται

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ, ανέφερε εκπρόσωπος της οικογένειάς του - Διαψεύδει η κλινική όπου νοσηλεύεται

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, θα μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας επειδή η υγεία του επιδεινώθηκε, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της οικογένειάς του και πολιτικός σύμμαχός του μιλώντας στη γεωργιανή τηλεόραση. Ωστόσο, η κλινική της Τιφλίδας όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Σαακασβίλι, που ήταν πρόεδρος της Γεωργίας μεταξύ 2004-13, εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών για κατάχρηση εξουσίας, μια κατηγορία που οι υποστηρικτές του λένε ότι ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Οι γιατροί του λένε ότι η υγεία του επιδεινώθηκε αφότου φυλακίστηκε, τον Οκτώβριο του 2021, επειδή έκανε αλλεπάλληλες απεργίες πείνας. Νοσηλεύεται σε μια κλινική της πρωτεύουσας αλλά οι δικηγόροι του ζητούν να ανασταλεί η ποινή του για να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Ο συνεργάτης του Γκιόργκι Χαλάντζε είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι «η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε» και «μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ». Ο διευθυντής της κλινικής Vivamedi ωστόσο διέψευσε ότι η κατάσταση του Σαακασβίλι είναι κρίσιμη.

«Οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές σήμερα, όπως και ο ίδιος ο κ. Σαακασβίλι παρατήρησε» είπε ο Ζουράμπ Σκάιτζε, εξηγώντας ότι βγήκε αρνητικός στο τεστ για Covid-19. «Οι υποστηρικτές του θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Formula TV μετέδωσε ότι ο Σαακασβίλι δεν έχει μεταφερθεί από το δωμάτιό του.

Γεωργιανοί αξιωματούχοι από αντίπαλα πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν ότι ο Σαακασβίλι υποδύεται τον άρρωστο σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την πρόωρη αποφυλάκισή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος