Γενί Σαφάκ: Πρόταση συμμαχίας Μουσουλμανικών χωρών για προστασία της Παλαιστίνης

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Με σημερινό πρωτοσέλιδο η ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού τουρκικού τύπου Γενί Σαφάκ, αναφέρεται σε “σχέδιο” για συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης από συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες υπό την “ηγεσία” της Τουρκίας που θα προστατεύουν την Παλαιστίνη αλλά και τους Άγιους Τόπους.

Ο τίτλος της εφημερίδας έχει ως εξής: Σχέδιο για την προστασία της Παλαιστίνης: Υπό την ηγεσία της Τουρκίας, του Ιράν, του Πακιστάν, του Κατάρ

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι πέθαναν κατά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Δεν μπορεί να εμποδιστεί το Ισραήλ με «δηλώσεις και καταδίκες», αλλά από τη «δύναμη προστασίας» που η Τουρκία έχει φέρει στην ημερήσια διάταξη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Σύμφωνα με ειδικούς, οι μουσουλμανικές χώρες υπό την απειλή του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μπορούν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ιορδανία και το Λίβανο, εκτός του ΟΗΕ. Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη εκδίδοντας μια δήλωση. Αυτός ο συνασπισμός μπορεί να προστατεύει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τους ιερούς τόπους.

Για μια «ειρηνευτική δύναμη» πρέπει να ληφθεί απόφαση στον ΟΗΕ. Αλλά οι  αποφάσεις για το Ισραήλ που λαμβάνονται από τον ΟΗΕ παραμένουν πάντα στο τραπέζι (χωρίς να εφαρμόζονται). Σύμφωνα με ειδικούς, μπορούν επίσης να ληφθούν μέτρα εκτός του ΟΗΕ. Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη εκδίδοντας μια ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος