Γάζα: Νέο βίντεο με απελεύθερωση ομήρων από τον ισραηλινό στρατό – Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα

Την αποδοχή του ψηφίσματος του ΟΗΕ για κατάπυση του πυρός στη Γάζα ανακοίνωσε η Χαμάς, διαμηνύοντας πως είναι έτοιμη για διαπραγμαγματεύσεις ως προς τις λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, νέο βίντεο από τη διάσωση των τεσσάρων ομήρων στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ δίνει στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ισραηλινοί κομάντο κάνουν έφοδο στο σπίτι, όπου κρατούνται οι τρεις όμηροι.

-Πού είναι όλοι;

-Εδώ είναι.

Τους ρωτούν τα ονόματά τους κι εκείνοι έντρομοι απαντούν.

-Όνομα, όνομα.

  • Αλμογκ, Αλμογκ.
  • Αντρέι, Αντρέι.
  • Τρεις όμηροι.

– Όλα είναι καλά. Ήρθαμε να σας σώσουμε. Ηρεμήστε.

Στη συνέχεια, εν μέσω καταιγιστικών πυρών τους απομακρύνουν από το σπίτι και τους οδηγούν στο ελικόπτερο.

Σε απόσταση διακοσίων μέτρων, ανάλογη επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη για τη διάσωση της 25χρονης Νόα Αργκαμάνι. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο CNN, ορισμένοι από τους στρατιώτες, που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, ήταν μεταμφιεσμένοι σε μαχητές της Χαμάς και άλλοι σε εκτοπισμένους.

Την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί, που, σύμφωνα με τη Χαμάς, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

Μετά την έγκριση της πρότασης Μπάιντεν για εκεχειρία από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το ψήφισμα του ΟΗΕ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες. Για ελπιδοφόρο σημάδι έκανε λόγο ο Αντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

«Θα έλεγα ότι είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι, αλλά δεν είναι οριστικό. Αυτό που είναι οριστικό είναι η απάντηση της Γάζας, της ηγεσίας της Χαμάς στη Γάζα. Αυτή έχει σημασία και δεν την έχουμε λάβει ακόμη» δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή είναι το Αμμάν, όπου πραγματοποιείται διεθνής διάσκεψη για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα. Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν είναι και η Ελλαδα. Η διάσκεψη στην Ιορδανία διεξάγεται ενώ εντείνεται η ανησυχία για το βόρειο μέτωπο με το Ισραήλ να εξαπολύει επιθέσεις σε βάθος 130 χιλιομέτρων στον Λίβανο, σκοτώνοντας τρία μέλη της Χεζμπολάχ.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος