Γάζα: Εντός των ημερών αναμένεται να σταλεί το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου

Σύνοψη
  • Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποια χώρα ή ποιες χώρες προσφέρουν τη βοήθεια, ποια είναι η ποσότητά της, πού θα μεταφερθεί, ή πώς θα διανεμηθεί
  • Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται απόψε στην Κύπρο όπου θα επισκεφθεί υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν

Ανθρωπιστική βοήθεια προοριζόμενη για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας θα μεταφερθεί διά θαλάσσης από την Κύπρο στον θύλακα εντός ημερών, δήλωσε χθες Τετάρτη πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ενήμερη σχετικά.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποια χώρα ή ποιες χώρες προσφέρουν τη βοήθεια, ποια είναι η ποσότητά της, πού θα μεταφερθεί, ή πώς θα διανεμηθεί. Η πηγή του Reuters μίλησε για συντονισμό για το ζήτημα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θέλουν η βοήθεια να σταλεί προτού αρχίσει το ραμαζάνι» (την Κυριακή), εξήγησε η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι παραδόσεις βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζονται ολοένα πιο επείγουσα ανάγκη, καθώς η ανθρωπιστική καταστροφή στον πολιορκημένο θύλακο επιδεινώνεται.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται απόψε στην Κύπρο για να συζητήσει διαστάσεις της δημιουργίας θαλάσσιου διαδρόμου για τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ. Αναμένεται να επισκεφθεί υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν, ιδίως το λιμάνι της Λάρνακας.

Η Κύπρος, 370 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, είναι το πλησιέστερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΚΥΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος