Γάζα: Ασφάλεια υπόσχεται το Ισραήλ στις ΗΠΑ για την κατασκευή λιμανιού με σκοπό τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός θα εργαστεί για να παρέχει ασφάλεια στο «προσωρινό» λιμάνι που θα κατασκευάσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, για τη μεταφορά δια θαλάσσης, ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν στο Politico ότι το Ισραήλ θα προστατεύσει την τοποθεσία όπου θα βρίσκεται μια ομάδα Αμερικανών που συμμετέχει στην εκφόρτωση και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι αμερικανικές πηγές εξήγησαν ότι αυτό το σχέδιο δράσης είναι ακόμη «υπό συζήτηση» και δεν έχει ακόμη εγκριθεί. Είναι πιθανό μια τρίτη χώρα να παράσχει βοήθεια ασφαλείας, ανάλογα με το πού ακριβώς θα βρίσκεται η εγκατάσταση στην ακτή της Λωρίδας.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός θα είναι επίσης υπεύθυνος για τη διασφάλιση της απόστασης από το λιμάνι μέχρι την παραλία.

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι ο στρατός «θα συντονιστεί σίγουρα με τον αμερικανικό στρατό για την υλοποίηση του έργου», χωρίς να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες.

 Ο αμερικανικός στρατός σπεύδει να εφαρμόσει τις οδηγίες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη δημιουργία ενός προσωρινού λιμένα στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να παραδώσει βοήθεια σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που πολιορκούνται στη Λωρίδα.

Λίγο αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Πεντάγωνο να ξεκινήσει την κατασκευή του λιμανιού που προοριζόταν για βοήθεια, ένα τεράστιο πλοίο με γκρι χρώμα, γνωστό ως Logistics Support Ship, απομακρύνθηκε αργά από την προβλήτα στην κοινή βάση Langley-Eustis.

Θα ακολουθήσουν τρία μικρότερα πλοία που θα πραγματοποιήσουν επίσης ένα ταξίδι περίπου 30 ημερών στην ανατολική Μεσόγειο με αποστολή να κατασκευάσουν το λιμάνι — ΤΟ όλο εγχείρημα αποτελεί  μέρος των αμερικανικών προσπαθειών για την ενίσχυση της βοήθειας στη Γάζα σε μια περίοδο που το Ισραήλ διακόπτει την παροχή βοήθειας από ξηράς .

Η νέα εγκατάσταση – η οποία θα αποτελείται από μια υπεράκτια πλατφόρμα για τη μεταφορά βοήθειας από μεγαλύτερα σε μικρότερα πλοία και μια προβλήτα για τη μεταφορά της στην ακτή – αναμένεται να λειτουργήσει “μέσα σε 60 ημέρες”, δήλωσε ο Ταξίαρχος του Στρατού των ΗΠΑ Μπραντ Χίνσον.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος