Γάζα: Ανέστειλε τη λειτουργία του και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο

Το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας υποχρεώθηκε σήμερα να αναστείλει τη λειτουργία του, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο διοικητής του στο δίκτυο Al Jazeera.

Ο Άτεφ αλ Καχλούτ ενημέρωσε το Al Jazeera πως το νοσοκομείο – το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015 με χρηματοδότηση από την Ινδονησία και βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας – υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που καθιστούν αδύνατη την περίθαλψη ασθενών.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τον προηγούμενο μήνα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Στις 5 Νοεμβρίου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος είχε στηθεί επιχειρησιακό κέντρο της Χαμάς. Παρουσίασαν επίσης δορυφορικές εικόνες που φέρονται να δείχνουν εγκατάσταση εκτόξευσης ρουκετών σε μικρή απόσταση από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς των IDF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Al Jazeera

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος