Γάζα -100 ημέρες πολέμου: «Κανείς δεν θα μας σταματήσει» διαμηνύει ο Νετανιάχου – «Κηλίδα στην ανθρωπότητα» καταγγέλλει ο ΟΗΕ

«Κανείς δεν θα μας σταματήσει – ούτε η Χάγη, ούτε ο Άξονας του Κακού, κανείς», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα, αναφερόμενος στην μήνυση που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο περί γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Δεν θα σταματήσει ο πόλεμος μέχρι τη νίκη του Ισραήλ έναντι της Χαμάς είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και παράλληλα αναφέρθηκε σε σχέδια για την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της χώρας στο μέλλον.

Καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 100 ημέρες πολέμου, ο αρχηγός του ισραηλινού Στρατού, Χέρζι Χαλέβι επεσήμανε:

«Οι Ισραηλινοί πολεμούν στη Γάζα για το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και δεν θα ξεχάσουν ποτέ την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο. Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε και θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε ακόμη και σε αυτούς που προσπαθούν να το αρνηθούν. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε εδώ με ασφάλεια».

Πρόσθεσε ότι «όταν δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος», είναι πιθανό να επιτραπεί στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα.

ΟΗΕ: Κηλίδα στην ανθρωπότητα

«Ο τεράστιος θάνατος, η καταστροφή, ο εκτοπισμός, η πείνα, η απώλεια και η θλίψη των τελευταίων 100 ημερών συγκλονίζουν την κοινή μας ανθρωπότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Philippe Lazzarini, κατά την επίσκεψή του στη Λωρίδα της Γάζας.

“Έχουν περάσει 100 ημέρες από τότε που ξεκίνησε ο καταστροφικός πόλεμος, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας ανθρώπους στη Γάζα, μετά τις φρικτές επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς και άλλες ομάδες εναντίον ανθρώπων στο Ισραήλ. Έχουν περάσει 100 ημέρες δοκιμασίας και αγωνίας για τους ομήρους και τις οικογένειές τους.”, πρόσθεσε.

Αυτό που περνά ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας «είναι αφόρητο, με μια μάχη ενάντια στον χρόνο ενάντια στην πείνα», προειδοποίησε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση των παιδιών είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική. Θα χρειαστούν χρόνια για να θεραπευτεί μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών», σημείωσε.

Όπως είπε, 146 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Λονδίνο: Μισό εκατομμύριο άνθρωποι ζήτησαν κατάπαυση του πυρός

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη Γάζα , κινητοποίηση με την οποία συντονίστηκαν άνθρωποι σε 121 πόλεις σε 45 χώρες, με εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος