Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Ο Νικολά Σαρκοζί στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή του προς τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Θεωρώ ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση, πιο σύνθετη από ποτέ“, ανέφερε ο Σαρκοζί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επικαλούμενος σε μήνυμά του στο Facebook “την πίστη στις αξίες της δημοκρατικής δεξιάς” ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στην “σαφή ευρωπαϊκή δέσμευση” του απερχόμενου προέδρου.

Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί δεν είχε προσφέρει τη στήριξή του στην υποψήφια της δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, η οποία εξασφάλισε το 4,78% των ψήφων.

Καλοδεχούμενη είναι για τον Εμανουέλ Μακρόν η δημόσια στήριξη που του προσέφερε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Ο Μακρόν, που χθες, Δευτέρα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα έχει την υποστήριξη του Σαρκοζί, απάντησε «ρωτήστε τον», σήμερα δήλωσε ότι τον ευχαριστεί «για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη», ότι τη θεωρεί «σημαντική» και ότι «αισθάνεται τιμή και υποχρέωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος