Γαλλία: Υπό κράτηση για «πράξεις ενδοοικογενειακής βίας» ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης Ντουπόν-Μορετί

Array

Ο Ραφαέλ Ντουπόν-Μορετί, γιός του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Ερικ Ντουπόν-Μορετί βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του χειμερινού θερέτρου Κουρσεβέλ, στη Σαβοία για «πράξεις ενδοοικογενειακή βίας» κατά της συντρόφου του.

Ο Ερικ Ντουπόν-Μορετί είναι ένας απο τους γνωστότερους και πλουσιότερους δικηγόρους της Γαλλίας. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως πολέμιος της ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε οτι ως πατέρας είναι συντετριμμένος: «Σκέφτομαι το θύμα, οποιαδήποτε βία είναι μη ανεχτή. Ως υπουργός δεν έπαψα να καταπολεμάω τη βία εναντια στις γυναίκες και να τις υποστηρίζω ότταν καταγγέλουν. Ως πολίτης, ζητάω να σεβαστείτε την οικογενειακή μου ζωή. Η διακαιοσύνη τωρα πρέπει να κάνει τη δουλεία της», τόνισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απομακρυνθεί απο αυτήν την έρευνα λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γιος του, Ραφαέλ, κατηγορείται απο την σύντροφό του (ή πρώην σύντροφό του, παραμένει αδιευκρίνιστο) για κλωτσιές και γροθιές που φέρεται να έγιναν την Πέμπτη. Μια γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία και περιέθαλψε το θύμα.

Ο φερόμενος ως θύτης δεν ήταν παρών, αλλά παρουσιάστηκε λιγο αργότερα οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα όπου παραμένει μέχρι να αποφασίσει η Εισαγγελία για τη συνέχεια.

Ανταπόκριση από Παρίσι: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος