Μια φάλαινα δολοφόνος, που είχε εγκλωβιστεί για εβδομάδες στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα, αφού οι προσπάθειες να την οδηγήσουν πίσω στη θάλασσα απέτυχαν, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν σοβαρά άρρωστη, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.
Περιφερειακοί αξιωματούχοι είχαν ήδη αποφασίσει να κάνουν ευθανασία στη φάλαινα όρκα για να σταματήσουν τα βάσανά της, αλλά ένας ναυτικός εντόπισε τελικά το ζώο νεκρό.
Ο οργανισμός Sea Shepherd France, ο οποίος επιβεβαίωσε τον θάνατό του, ανέφερε στο Twitter ότι παρακολουθούσαν το σώμα της για να αποτρέψουν ένα χτύπημα από πλοίο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στη νεκροψία.
Οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν γιατί η όρκα βρέθηκε εκεί και από τί τελικά πέθανε, καθώς και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την ασθένειά της, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.
Μια ομάδα ειδικών προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τεχνικές σόναρ για να βοηθήσει το ζώο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον με θαλασσινό νερό αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού η εμφάνισή του στον εμβληματικό γαλλικό ποταμό που διασχίζει το Παρίσι εξέπληξε τους θεατές. Ωστόσο, η επιχείρηση για τη διάσωση του ζώου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω πολλών προβλημάτων.
Sea Shepherd France announces that they have located the body of the orca that drew international attention after it was spotted swimming up the Seine River from Le Havre. An autopsy will reveal the cause of death, but it was deemed too sick to rescue after one failed attempt. ? https://t.co/cM8ul0zp3K
— Sea Shepherd (@seashepherd) May 30, 2022
Οι ηχογραφήσεις αποκάλυψαν κλήσεις παρόμοιες με κραυγές αγωνίας, κάτι που δείχνει ότι το ζώο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το δέρμα της είχε έλκη, ενώ δεν μπορούσε να γίνει κάτι ουσιαστικό, καθώς έπεφταν ακόμα και κομμάτια δέρματος από πάνω της.
Το ζώο φάνηκε να πάσχει από βλεννομυκητίαση, μια λοίμωξη που παρατηρείται όλο και περισσότερο στα θαλάσσια θηλαστικά. Οι φάλαινες δολοφόνοι, οι οποίες, παρά το όνομά τους ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών, εντοπίζονται περιστασιακά στη Μάγχη, αλλά τέτοιες θεάσεις θεωρούνται σπάνιες και ακόμη πιο σπάνιες σε ένα ποτάμι.
Πηγή: afp
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος