Γαλλία: Τρεις αστυνομικοί υπό κράτηση για τον θάνατο νεαρού στη Μασσαλία

Στη Γαλλία, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν υπό δικαστική κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Μοχάμεντ Μπεντρίς, ο οποίος πέθανε στη Μασσαλία, κατά τη διάρκεια των ταραχών στις αρχές Ιουλίου για τον θάνατο του εφήβου Ναέλ. Συνολικά, πέντε αστυνομικοί της ειδικής μονάδας RAID συνελήφθησαν αλλά οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τη νύχτα της 1ης προς 2 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των ταραχών για τον θάνατο του έφηβου Ναέλ στη Ναντέρ, ο Μοχάμεντ B., 27 ετών, υπάλληλος υπηρεσίας παράδοσης, σωριάστηκε πάνω στο σκούτερ του. Ο Μοχάμεντ πέθανε στο νοσοκομείο, όπου από την έρευνα προέκυψε ότι είχε δεχτεί ένα χτύπημα στο στήθος, πιθανότατα από σφαίρα από καουτσούκ, το οποίο μπορεί να εκτοξεύτηκε από αστυνομικό με φορητό εκτοξευτή βλημάτων.

«Σήμερα είναι αδιαμφισβήτητο ότι ούτε ο Αμπντελκαρίμ, ούτε ο Μοχάμεντ διέπραξαν οποιαδήποτε ζημιά ή βία που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτά τα εγκλήματα που διέπραξε η αστυνομία εναντίον τους», δήλωσε ο δικηγόρος της συζύγου του Μοχάμεντ.

Μέχρι τώρα, ελάχιστες πληροφορίες είχαν δημοσιευτεί για τον θάνατο του Μοχάμεντ Μπεντρίς και η περίπτωσή του είχε επισκιαστεί από αυτή του Χέντι, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι με LBD. Επίσης, ο 22χρονος ξυλοκοπήθηκε στη Μασσαλία και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί μέρος του κρανίου του.

Μια τρίτη υπόθεση, που αφορά καταγγελία κατά αστυνομικών, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση στη Μασσαλία: Ο Abdelkarim Y., 22 ετών, ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα LBD που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς τη νύχτα της 30ης Ιουνίου προς την 1η Ιουνίου.

Η εισαγγελία έχει κινήσει προανάκριση για «βία εκ προθέσεως ως μέλος ομάδας με αποτέλεσμα μόνιμο ακρωτηριασμό ή αναπηρία από άτομο που ενεργεί κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων και οπλοχρησιμοποιεί».

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος