Γαλλία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους από την κατάρρευση κτιρίου στη Μασσαλία 

Η κατάρρευση του κτιρίου στη Μασσαλία, άφησε πίσω του πέντε σοβαρά τραυματίες, η κατάσταση των οποίων δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί και τουλάχιστον οκτώ αγνοούμενους, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να εργάζονται στο σημείο.

«Οκτώ άτομα δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ντομινίκ Λορένς, ο οποίος ερευνά το γεγονός, χαρακτηρίστηκε, προς το παρόν, ως δικαστικός φάκελος για «ακούσιους τραυματισμούς».

Η κατάρρευση, που σημειώθηκε γύρω στις 12:40 π.μ. (23:40 GMT), επηρέασε και γειτονικά κτίρια.

Οι οκτώ αγνοούμενοι ήταν κάτοικοι του πληγέντος κτιρίου, αλλά ένας πιθανόν ένας ένατος αγνοούμενος θα μπορούσε να προστεθεί στη λίστα, ένας γείτονας του γειτονικού κτιρίου (το οποίο επίσης κατέρρευσε εν μέρει), αν και ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει ακόμη να επαληθευτούν.

Η κύρια υπόθεση είναι ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη, πιθανώς λόγω διαρροής αερίου.

Οι δικαστικοί πραγματογνώμονες δεν μπόρεσαν ακόμη να έχουν πρόσβαση στον χώρο της έκρηξης λόγω των κινδύνων «γιατί η κατάσταση δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Πρέπει να προετοιμαστείτε οτι θα υπάρξουν θύματα», είπε ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Μπενουά Παγιάν, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ νωρίς αυτήν την Κυριακή.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλαν μηνύματα ενθάρρυνσης στα θύματα την Κυριακή.

” Οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες και τις οικογένειές τους. Η έρευνα συνεχίζεται με σημαντικούς πόρους που έχουν διατεθεί. “, έγραψε ο Μακρόν στο Twitter.

Η κατάρρευση επηρέασε αρχικά 33 κατοίκους, έξι από τους οποίους χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Πέντε βρίσκονται σε σχετικά σοβαρή κατάσταση , όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Μασσαλίας. Ένας άλλος ηλικιωμένος χρειάστηκε να εισαχθεί σε κατάσταση σοκ.

Η ανάγκη εκκένωσης έως και 32 κτιρίων στην περιοχή, για λόγους ασφαλείας, άφησε έως και 163 άδειες κατοικίες.

Euronews-EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος