Γαλλία: Σε υψηλούς τόνους τηλεφωνική προειδοποίηση του Ε. Μακρόν στον Μπ. Νετανιάχου για την σχεδιαζόμενη επιχείρηση στη Ράφα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χτες Τετάρτη ότι ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας «δεν μπορεί να γίνει ανεκτός» και ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί «πρέπει να τελειώσουν», ανέφερε ανακοίνωση των Ηλυσίων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Μακρόν εξέφρασε τη «ξεκάθαρη απόρριψή του» για τη σχεδιαζόμενη ισραηλινή επίθεση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας και πρόσθεσε ότι μια συμφωνία  κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να συναφθεί «χωρίς καθυστέρηση», ανέφερε η γαλλική προεδρία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα μπορούσε μόνο να οδηγήσει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή νέου μεγέθους και σε αναγκαστική μετακίνηση του πληθυσμού, που θα συνιστούσε παραβίαση των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα έφερνε έναν άλλο κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης», ανέφερε το γραφείο του Μακρόν στην ιστοσελίδα του Times of Israel.

Ο επικεφαλής του Μεγάρου των Ηλυσίων είπε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν «όλα τα συνοριακά περάσματα» προς τη Γάζα για να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας στα παλαιστινιακά εδάφη, πρόσθεσε το γραφείο του.

 Πηγή: defenseromania.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος