Γαλλία: Σάλος με την υφυπουργό που φωτογραφήθηκε στο Playboy εν μέσω κοινωνικής αναταραχής

Tο εξώφυλλο του γαλλικού Playboy με κεντρικό πρόσωπο την υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρλέν Σιαπά προκαλεί νέο πονοκέφαλο στον Μακρόν εν μέσω κοινωνικής αναταραχής για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Η 40χρονη Σιαπά ποζάρει με τα χρώματα της Γαλλίας αλλά όχι γυμνή, σε δώδεκα σελίδες του τεύχους που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου, την ημέρα νέων διαδηλώσεων για το συνταξιοδοτικό και υπερασπίζεται την απόφασή της με φεμινιστικά επιχειρήματα. Δεν διστάζει να συγκρίνει τον εαυτό της με την Πάμελα Άντερσον, προσθέτοντας πως οι πόζες στο Playboy αποτελούν πράξη χειραφέτησης.

«Η υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να διαθέτουν το σώμα τους, αφορά τα πάντα και πάντοτε. Στη Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Με όλο τον σεβασμό στους οπισθοδρομικούς και στους υποκριτές», έγραψε στο Twitter η Σιαπά.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός τηλεφώνησε στην Σιαπά για να της εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, ενώ τα βέλη τους εκτοξεύουν τόσο η αντιπολίτευση, όσο και μέλη του κυβερνώντος κόμματος ζητώντας ανασχηματισμό.

Η Μαρίν Λε Πεν δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί την κυβέρνηση, μετά και τη συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν σε παιδικό περιοδικό.

«Δεν είναι ο ρόλος του Γάλλου Προέδρου να δίνει μια μεγάλη συνέντευξη εν μέσω τέτοιας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης
στο (παιδικό περιοδικό) Pif Gadget», δήλωσε η Λεπέν.

Είχε προηγηθεί και η αποκάλυψη του Γάλλου υπουργού εργασίας Ολιβιέ Ντισότ ότι είναι ομοφυλόφιλος. Δήλωση που επικρίθηκε για τη λάθος χρονική στιγμή της και τον Ντισότ να καταγγέλλει ότι δέχθηκε ομοφοβικά σχόλια.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Καζάνι που βράζει η Γαλλία

Όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια επικοινωνιακά λάθη από την κυβέρνηση Μακρόν την στιγμή που την ίδια μέρα που θα κυκλοφορήσει το περιοδικό έχουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση, αναφέρει από το Παρίσι η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Θωμαϊς Παπαϊωάννου.

Η Γαλλία πλέον εκτροχιάστηκε με αυτήν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πολιτική ζωή, εκτιμά ο επικεφαλής ενός κόμματος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Την Τετάρτη συναντώνται τα συνδικάτα με την κυβέρνηση για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες. Νωρίτερα, ίσως συναντηθούν αν δεν αρνηθούν, οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων με την πρωθυπουργό Μπορν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος