Οι γαλλικές υγεινομικές αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του ιού Zika που μεταδόθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής σε γυναίκα ο σύντροφος της οποίας είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία.
Ο Φρανσουά Μπουρντιγιόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εποπτείας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (IVS) διευκρίνισε ότι η γυναίκα αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού που εντοπίζεται στη χώρα.
“Πρόκειται για γυναίκα που δεν ταξίδεψε. Ο σύντροφός της ήλθε από τη Βραζιλία, για τον λόγο αυτόν εξετάσθηκε”, δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας και των δύο εξελίσσεται καλά.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι εξετάζονται 14 περιπτώσεις πιθανής μετάδοσης του ιού Zika μέσω σεξουαλικής επαφής, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται έγκυοι.
Η Μαρί-Κλερ Πατί, ειδική για τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω εντόμων στο IVS, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η παρούσα επιδημία του ιού Zika φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την υπόθεση της μετάδοσης μέσω της σεξουαλικής επαφής, η οποία είχε θεωρηθεί πιθανή κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της επιδημίας στην Πολυνησία κατά την περίοδο 2013-2014, οπότε ο ιός είχε εντοπισθεί στο σπέρμα.
πηγή ΑΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος