Γαλλία: Πολιτική κρίση στην χώρα με συνταξιοδοτικό – Πρόταση μομφής σχεδόν από όλα τα κόμματα

«Πρόκειται για την πλήρως επιβεβαιωμένη αποτυχία» του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, είπε η Λεπέν, εκτιμώντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνιστά «πολιτική κρίση»

Στη Γαλλία έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση μετά την απόφαση του Προέδρου Μακρόν να επικυρώσει την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Υπο την απειλή κοινής πρότασης μομφής απο σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Γαλλίας μάλιστα, η κυβέρνηση Μακρόν προετοιμάζεται για μια πιθανή ήττα και παραίτηση της τις επόμενες μέρες εξαιτίας της μεταρρύθμισης στο συνατξιοδοτικό.

Αυτό, επιμηκύνει την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης από 62 σε 64 έτη. Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα χρησιμεύσει για τη διασφάλιση του μέλλοντος των συντάξεων και θα βελτιώσει την απασχόληση των ηλικιωμένων.

Διαδηλωτές μάλιστα ξεχύθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους σήμερα, σε όλη την περιφέρεια διαμαρτυρόμενοι για την «αντικοινοβουλευτική» μέθοδο Μακρόν, την στιγμή που επικυρώθηκε η μεταρρύθμιση.

Η αντιπολιτευση από την πλευρά της απειλει με κοινή προταση μομφής την κυβέρνηση Μακρόν. Η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, μετά την έγκριση, χωρίς ψηφοφορία από την Εθνοσυνέλευση, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Πρόκειται για την πλήρως επιβεβαιωμένη αποτυχία» του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, είπε η Λεπέν, εκτιμώντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνιστά «πολιτική κρίση».

Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων συνεχίζονται

Στο μεταξύ, νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CFDT Λοράν Μπερζέρ, καταγγέλλοντας το «δημοκρατικό έλλειμμα».

«Προφανώς θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις, επειδή η αντίδραση είναι πολύ μεγάλη, έχουμε τεράστιες αντιδράσεις εκ μέρους των συνδικάτων. Θα αποφασίσουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος