Γαλλία: Περικοπές στον διακοσμητικό φωτισμό από τις 23 Σεπτεμβρίου (video)

Array

Εν αναμονή των κυβερνητικών εξαγγελιών για νέα αντιπληθωριστικά μέτρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης, το Παρίσι και ολόκληρη η Γαλλία τέθηκαν σε αντίστροφη μέτρηση για την 23η Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του φθινοπώρου και των μέτρων που θα ισχύσουν με στόχο την εξοικονόμηση του 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η Πόλη Φωτός θα μείνει πάντα στο φως», τόνισε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, τόνίζοντας ότι θα διακοπεί ο διακοσμητικός και όχι ο αστικός φωτισμός που είναι θέμα ασφάλειας.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου:

  • Το Δημαρχείο του Παρισιού που παρέμενε φωταγωγημένο μέχρι την 01.00, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία, τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον την νύκτα από τις 22.00
  • ο Πύργος του Άιφελ, που θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23.45
  • Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό στην ημέρα, από τους 19° στους 18° Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12° Κελσίου το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε επίσης η Αλ Ινταλγκό.
  • Ο δήμος του Παρισιού θα μεταθέσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της θέρμανσης κατά 30 λεπτά αργότερα.
  • Η θερμοκρασία των κολυμβητηρίων θα μειωθεί κατά έναν βαθμό, τόσο εντός του νερού όσο στους υπόλοιπους χώρους. Σήμερα, είναι ρυθμισμένη στους 26 βαθμούς στο νερό και 27 στην ατμόσφαιρα.

Τα μέτρα θα εξοικονομήσουν ενέργεια που θα αντιστοιχεί στην κατανάλωση 226 σχολείων, διευκρινίζει η δήμαρχος του Παρισιού.

Στις 18:00 Ελλάδας η Πρωθυπουργός Μπορν θα ανακοινώσει τα αντιπληθωριστικά και ενεργειακά μέτρα που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2023.

Το υπουργείο Οικονομίας προβλέπει μείωση της ανάπτυξης από 1,4% προηγούμενα σε 1%, τροφοδοτώντας την ανησυχία για ύφεση.

Παρίσι -Ανταπόκριση: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος