Γαλλία-Ουγγαρία: Με διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία  

Μετά τις συζητήσεις που είχε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna, ο Ούγγρος υπουργός Péter Szijjártó τόνισε ότι η Ουγγαρία, ως γειτονικό κράτος, αντιμετωπίζει καθημερινά τις δραματικές επιπτώσεις της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία, που ενδιαφέρεται για άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Μετά τις συζητήσεις που είχε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna, ο Ούγγρος υπουργός Péter Szijjártó τόνισε ότι η Ουγγαρία, ως γειτονικό κράτος, αντιμετωπίζει καθημερινά τις δραματικές επιπτώσεις της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία, που ενδιαφέρεται για άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Η Γαλλία έχει διαφορετική προσέγγιση σε αυτό, καθώς σχεδόν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν διαφορετική προσέγγιση απέναντί ​​μας, και υπάρχει μια προσδοκία για μια πιθανή πολεμική κατάσταση που είναι πιο συμφέρουσα για την Ουκρανία, πιο ευνοϊκή για τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Ουγγαρίας διπλωματίας, ο οποίος πρόσθεσε:

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη κατάσταση, επομένως πιστεύουμε ότι πρέπει να βάλουμε τέλος στα δεινά των ανθρώπων από εδώ και στο εξής». «Σχεδόν όλοι συμφωνούμε ή εφαρμόζουμε την ίδια προσέγγιση σε ό,τι βρίσκεται έξω από αυτήν και σε ό,τι δεν είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στρατηγικό», δήλωσε ο Péter Szijjártó

Ο Péter Szijjártó, αναφέρθηκε και στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες δούλεψαν επιτυχώς για να αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμη ενέργεια. Υπενθύμισε επίσης ότι σύμφωνα με τα συμβόλαια, μια γερμανογαλλική κοινοπραξία θα παράσχει το σύστημα ελέγχου για τα νέα συγκροτήματα αντιδραστήρων στο Paks, και ενώ το Παρίσι έχει ήδη χορηγήσει τις απαραίτητες άδειες, το Βερολίνο ακόμη δεν έχει προβεί σε αυτό.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης εμποδίζουν τη συμμετοχή της Siemens Energy στην επένδυση στο Paks και επεσήμανε ότι κάθε χώρα μπορεί να προσαρμόσει το ενεργειακό της μείγμα όπως υπαγορεύεται, αποκλειστικά, από τα εθνικά της συμφέροντα, και θέτει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού, κάτι που είναι απαράδεκτο, είπε επίσης ο Ούγγρος αξιωματούχος. Δήλωσε δε ότι αναπτύσσονται διαφορετικά σχέδια με τους διαχειριστές της γαλλικής εταιρείας Framatome για να διασφαλιστεί ότι το έργο δεν θα υποστεί οπισθοχώρηση εάν η γερμανική κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την «ανάρμοστη» θέση.

Στο θέμα της ασφάλειας στην Αφρική, ξεκαθάρισε ότι Βουδαπέστη και Παρίσι είναι της άποψης ότι η ασφάλεια της Ευρώπης ξεκινά στην πραγματικότητα από την Αφρική.

«Η άμυνα της Ευρώπης, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η πρόληψη της μετανάστευσης πρέπει να ξεκινήσουν από την Αφρική. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ακόμη και στρατιωτικό ρόλο μαζί με τους Γάλλους, υποστηρίζοντας τους Γάλλους, σε μια κοινή αποστολή με τους Γάλλους, όπως κάναμε μέχρι τώρα στο Μάλι», δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.

Πηγή: Hotnews.ro
Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος