Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές δεν θα ενταχθούν στην κυβέρνηση Μπαϊρού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές δεν θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία Φρανσουά Μπαϊρού, ανακοίνωσε σήμερα ο Μπορίς Βαλό, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών.

Ορίζοντας τον σύμμαχό του Μπαϊρού για πρωθυπουργό, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να συνεχίσει την πολιτική του, είπε ο Βαλό, χαρακτηρίζοντας την επιλογή Μπαϊρού «επικίνδυνη».

Οι Σοσιαλιστές είχαν θεωρηθεί πιθανοί ρυθμιστές μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του Μισέλ Μπαρνιέ την περασμένη εβδομάδα, που πυροδότησε τη δεύτερη μεγάλη πολιτική κρίση στη Γαλλία μέσα σε έξι μήνες.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Μακρόν διόρισε τον κεντρώο σύμμαχό του Φρανσουά Μπαϊρού στη θέση του πρωθυπουργού.

«Δεν θα υπάρξει εκ των προτέρων μομφή», δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ο πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, οι ψήφοι του οποίου, μαζί με αυτές των βουλευτών της αριστεράς, επέτρεψαν την ανατροπή του πρώην πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ στην Εθνοσυνέλευση.

Από την πλευρά του, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Η Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) τάχθηκε υπέρ μιας πρότασης μομφής κατά του Μπαϊρού επειδή δεν προέρχεται από τις τάξεις της αριστεράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος