Γαλλία: Ο υπουργός Υγείας εμβολιάζει δημοσίως την υφυπουργό Οικονομικών, προς παραδειγματισμό (video)

Στην προσπάθεια τόνωσης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προχώρησαν σήμερα δύο υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, μέσω του δικού τους παραδείγματος.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν χορήγησε την ένεση με ένα εμβόλιο κατά της νόσου στην υφυπουργό Οικονομικών Ολιβιά Γκρεγκουάρ, μπροστά σε τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους.

Μάλιστα, την ώρα που ο Βεράν -γιατρός στο επάγγελμα, γεγονός που του επέτρεψε να χορηγήσει την ένεση- ετοιμαζόταν να εμβολιάσει τη συνάδερφό του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στο νοσοκομείο Νεκέρ στο Παρίσι, δυσκολεύτηκε να φορέσει το ένα από τα δύο χειρουργικά γάντια, αφήνοντας το.

Ωστόσο η ασθενής του, η οποία είναι έγκυος και λάμβανε σήμερα τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, είπε ότι δεν ανησυχεί για τις επαγγελματικές του ικανότητες. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», είπε η Γκρεγκουάρ. Μετά την ένεση, η υφυπουργός είπε στον Βεράν ότι δεν ένοιωσε τίποτα. «Δεν έχεις χάσει το ταλέντο σου», του είπε.

Το στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει τους Γάλλους να εμβολιαστούν και να αποτραπεί αυτό που ορισμένοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στη Γαλλία προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, περίπου το 60% των ανθρώπων στη Γαλλία έχει λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κορύφωση είναι πίσω μας», είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας έξω από το νοσοκομείο. «Πρέπει να εμβολιαστούμε, σε μεγάλους αριθμούς», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος