Γαλλία: Διάσημος φωτογράφος πέθανε από υποθερμία – Ήταν ξαπλωμένος στον δρόμο για 9 ώρες

Ο θάνατος του 85χρονου φωτογράφου, Rene Rober, στο Παρίσι, ο οποίος υπέκυψε στην υποθερμία, αφού έπεσε και πέρασε εννέα ώρες εντελώς αγνοούμενος από περαστικούς σε ένα κρύο πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, προκάλεσε θλίψη και οργή στη Γαλλία. 

Ο Ελβετός φωτογράφος, γνωστός για τις εικόνες ορισμένων από τους πιο διάσημους αστέρες του φλαμένκο της Ισπανίας, πέθανε την περασμένη εβδομάδα αφού γλίστρησε κατά τη διάρκεια μιας από τις νυχτερινές του βόλτες στην παρισινή γειτονιά όπου ζούσε και σύμφωνα με τον φίλο του, δημοσιογράφο Michael Mompontetu, ο Robert έπεσε στο πεζοδρόμιο στην οδό Turbigo, όπως αναφέρει βρετανική εφημερίδα.

«Ζαλίστηκε και έπεσε. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, ξάπλωσε στο κρύο για εννέα ώρες μέχρι που ο άστεγος κάλεσε ασθενοφόρο. Πολύ αργά. Είχε υποθερμία και δεν μπορούσε να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ωρών, κανένας περαστικός δεν σταμάτησε για να ελέγξει γιατί αυτός ο άντρας ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Κανένας», έγραψε ο Mompontet σε μια σειρά από tweets. Ανακοίνωσε επίσης τις συνθήκες θανάτου του φίλου του για το France TV Info, όπου είπε ότι ο Ρομπέρ «σκοτώθηκε από αδιαφορία».

«Αν αυτός ο τρομερός θάνατος μπορούσε να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε σκοπό, θα ήταν ο εξής: όταν ένα άτομο είναι ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο, θα πρέπει να ελέγξουμε τι είναι – ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είμαστε. «Ας σταματήσουμε για λίγο», είπε ο Mompontet. Τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, συχνά κοιτούν από την άλλη πλευρά όταν πρόκειται για ανθρώπους στο δρόμο.

Ο θάνατος, που συνέβη στην περιοχή του Παρισιού όπου κοιμούνται πολλοί άστεγοι, προκάλεσε μια συζήτηση για την αστική ευθύνη και τη στοιχειώδη ευπρέπεια, σύμφωνα με τον Guardian. Ο τίτλος στη Figaro έγραφε: «Ο φωτογράφος Rene Robert, νεκρός από την αδιαφορία στη μέση του δρόμου».

Η ισπανική πρεσβεία στην Ολλανδία έγραψε στο Twitter ότι ο θάνατος του «Ρενέ Ρομπέρ, που απαθανάτισε όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του φλαμένκο με την κάμερά του, προκαλεί τη συλλογική μας συνείδηση».

«Είμαι πολύ λυπημένος για την απώλεια του Rene Robert, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω και να φωτογραφίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τον βοήθησε κανείς. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι ζούμε σε μια κοινωνία με τόσο μικρή αξία», είπε ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής φλαμένκο Αρκάντζελ, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος