Γαλλία: Ο Covid “συνεχίζει να σκοτώνει” δηλώνει η πρωθυπουργός και προειδοποιεί για νέο κύμα της πανδημίας

Array

Με τις φράσεις “η επιδημία ξαναρχίζει” και ο Covid “συνεχίζει να σκοτώνει” η Γαλλίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε την Τρίτη απο το βήμα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης για νέο κύμα της πανδημίας καθώς οι θάνατοι πλησίασαν τους 400 σε μία εβδομάδα.

Η Ελιζαμπέτ Μπορν, εξέφρασε ανησυχία για τον χαμηλό βαθμό αξιοποίησης των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 στις τάξεις των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού. Η νόσος που προκαλεί ο ιός «συνεχίζει να σκοτώνει», επέμεινε καθώς επιβεβαιώνονται «πάνω από 40.000 κρούσματα» του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση στη χώρα.

Η ανησυχία της πηγάζει απο το γεγονός  ότι μόλις το 10% όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχει λάβει αναμνηστική δόση, όπως επισήμανε.

Με την εμβολιαστική κόπωση καταγεγραμμένη, η πρωθυπουργός περιέγραψε το πως  σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κατά 22% των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας. Υπογράμμισε πως την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκαν σχεδόν 400 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

«Το νέο κύμα μας υπενθυμίζει πως ο ιός δεν εξαφανίστηκε», συνόψισε.

Η κυρία Μπορν αναφέρθηκε στον κίνδυνο της «επιπρόσθετης πίεσης» για το σύστημα των νοσοκομείων, καθώς πέρα από την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού καταγράφεται επιδημία γρίπης και η χειρότερη επιδημία βρογχιολίτιδας στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Για την πρωθυπουργό της Γαλλίας, χρειάζεται να επανέλθουν σε ισχύ κάποια προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μασκών σε επαφές με πρόσωπα υψηλού κινδύνου και χώρους όπου συναθροίζονται πλήθη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Γαλλία έχει καταγράψει σχεδόν 159.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 38 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος