Γαλλία: Ο 27χρονος Τζορντάν Μπαρντελά επικεφαλής της ακροδεξιάς – «Προσωπικό στοίχημα» της Λε Πεν

Array

Ανταπόκριση: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

‘Οπως ήταν αναμενόμενο, ο μόλις 27 ετών Τζορντάν Μπαρντελά, δεξί χέρι της Μαριν Λε Πεν, αναλαμβάνει τα ηνία του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» μετά απο ψηφοφορία των μελών του κόμματος.

Είχε ως αντίπαλο τον πρώην συντροφο της Μαριν Λε πεν, Louis Alliot.

H θυγατέρα του ιδρυτή του κόμματος, Μαριν Λε Πεν παραμένει η αδιαμφισβήτη ηγέτης που την τελευταία πενταετία προσπαθεί να αποκολλήσει την ετικέτα “ακροδεξιά” απο το κόμμα της.

Σκοπός της είναι να αντικαταστήσει την κλασική δεξιά απομακρύνοντας όσους απειλούν την αρχηγία και τις επιλογές της ενδωκομματικά.

«Νέα γενιά αναλαμβάνει το κόμμα της Μαριν Λε Πεν» και «Στρατηγική της Μαριν Λε Πεν, η κανονικοποίηση του κόμματος», είναι οι τίτλοι των γαλλικών μέσων ενημέρωσης για την είδηση.

Είναι νέος, ευρωβουλευτής, εκ των στενότερων συνεργατών της Μαρίν Λε Πεν τα τελευταία χρόνια και ο πρώτος που δεν ανήκει στην ακροδεξιά οικογένεια που γίνεται Πρόεδρος της Γαλλικής ακροδεξιάς.

Ο Τζορντάν Μπαρντελά έλαβε το 85% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του έχοντας κερδίσει με μεγάλη διαφορά την στήριξη των μελών του κόμματος που έσπευσαν μαζικά να ψηφίσουν στο συνέδριο του κόμματος.

Ο 27χρονος ευρωβουλευτής της Γαλλικής ακροδεξιάς μέσα σε μία δεκαετία έχει καταγράψει μία φρενήρη πορεία μέχρι την Προεδρία του κόμματος. Ο ίδιος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Γεννημένος στο Drancy, προάστιο του Παρισιού στα βορειοναταολικά ο Τζορντάν Μπαρντελά όπως μαρτυρά το επώνυμό του έχει ιταλικές ρίζες. Από τα 17 του έγινε μέλος της Γαλλικής ακροδεξιάς. Σε λιγότερο από μια δεκαετία, ο νεαρός Μπαρντελά από γραμματέας του κόμματος στο Σεν-Σαιν-Ντενί (2014) έγινε περιφερειακός σύμβουλος (2015). Από εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου (2017) έφτασε να γίνει διευθυντής της νεολαίας του κόμματος (2018). Το 2019 εξελέγη επικεφαλής της ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο και πριν από έναν χρόνο η Μαρίν Λε Πεν τον επέλεξε ως προσωρινό πρόεδρο της Εθνικής Συσπείρωσης.

Ο Μπραντελά σπούδασε γεωγραφία στην Σορβόννη και από το 2016 αποτελεί προσωπική επιλογή της Μαρίν Λε Πεν. Όπως έχει δηλώσει ο γενικος γραμματέας της ακροδεξιάς στην Γαλλική Βουλή πρόσφατα «ο Μπραντελά δεν είναι μόνο προσωπικό στοίχημα της Λε Πεν αλλά εύρημα δικό της το 2016. Τον πήρε ένα ακατέργαστο διαμάντι και τώρα λάμπει μόνος του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος