Γαλλία: Νέα πορεία κουρδικών οργανώσεων στο Παρίσι – Ενώπιον των δικαστών ο δράστης της τριπλής δολοφονίας

Array

Στη Γαλλία, νέα πορεία πραγματοποίησαν κουρδικές οργανώσεις, στο σημείο της επίθεσης της Παρασκευής, όπου τρεις κούρδοι δολοφονήθηκαν από 69χρονο με ρατσιστικά κίνητρα.

Ενώπιον των δικαστών βρέθηκε σήμερα Δευτέρα ο δράστης της τριπλής δολοφονίας στο Παρίσι. Ο 69χρονος αφού πήρε χθες εξιτήριο από το ψυχιατρείο όπου είχε πάει για να εξεταστεί μετά το αναίτιο φονικό οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστών.

Ο ύποπτος, που κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «παθολογικό μίσος για τους ξένους», τέθηκε ξανά υπό κράτηση.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, Θωμαϊς Παπαϊωάννου, εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Η χειρότερη κατηγορία που προβλέπει ισόβια ποινή είναι αυτή που αφορά την ανθρωποκτονία με ρατσιστικό χαρακτήρα.

Η προφυλάκισή του είναι βέβαιη την ώρα που συνεχίζεται η επίσημη έρευνα. Στο μεταξύ δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των Κούρδων που διαμαρτύρονται για την τριπλή δολοφονία θεωρώντας ότι πίσω από αυτή την ενέργεια υπάρχει «δάκτυλος της Τουρκίας».

Γνωστός στις Αρχές ήταν ο 69χρονος άνδρας που άνοιξε πυρ στο Παρίσι σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Ο δράστης είχε μόλις αποφυλακιστεί, καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 είχε επιτεθεί με ξίφος σε μετανάστες στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού και είχε τραυματίσει αρκετούς φωνάζοντας “θάνατος στους μετανάστες, φτάνει με τους ξένους!”

Είχε προηγηθεί ακόμα ένα επεισόδιο, το 2016, στο Σεν-Σεν Ντενί, για το οποίο καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ήδη οι πολιτικοί της Αριστεράς κατηγορούν την άκρα δεξιά ότι τρέφει τέτοια ακραία άτομα. Οι τόνοι θα ανέβουν κι άλλο γιατί όλοι αναρωτιούνται πώς αυτός ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος ενώ αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Θωμαϊς Παπαϊώάννου |  ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος