Γαλλία: Μικρότερο πάρα πότε (18%) είναι το ποσοστό εμπιστοσύνης των πολιτών στον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν

Μικρότερο πάρα πότε είναι το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Les Echos. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα με τίτλο «Το ποσοστό εμπιστοσύνης προς τον Μακρόν καταρρέει», αναφέρεται ότι -για πρώτη φορά από την εκλογή του το 2017– το ποσοστό εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας έπεσε κάτω από το 20% (συγκεκριμένα στο 18% τον Ιανουάριο) σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό.. Οι τρεις στους τέσσερις Γάλλους (76%) δηλώνουν πως δεν τον εμπιστεύονται, ενώ το 6% δηλώνει πως δεν έχει άποψη. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος Μακρόν πληρώνει το τίμημα της διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης το 2024 τις συνέπειες της οποίας οι Γάλλοι έκριναν αυστηρά. Αναφέρει επίσης ότι μέσα σε ένα μήνα η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και κατάεννέα ποσοστιαίες μονάδες τους έξι τελευταίους μήνες.

Σε ό,τι αφορά τον Φρανσουά Μπαϊρού, τον τέταρτο κατά σειρά πρωθυπουργό που διόρισε ο πρόεδρος Μακρόν το 2024, η δημοτικότητά του είναι επίσης χαμηλή (20%). Όπως σημειώνεται, «οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τον Φρανσουά Μπαϊρού. Υπάρχει ένα είδος φθοράς και αμφιβάλλουν για την ικανότητά του για έξοδο από την αστάθεια».

 Από την άλλη αυξημένη εμφανίζεται η δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς, με τη Μαρίν Λεπέν να χαίρει της εμπιστοσύνης του 38% των Γάλλων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του προέδρου του κόμματός της Ζορντάν Μπαρντελά βρίσκεται στο 37%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος