Γαλλία: Μετά την ξηρασία οι καταιγίδες – Πλημμύρες με νεκρoύς και τραυματίες στην Κορσική (video)

Array

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Τρείς άνθρωποι  έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν σήμερα την Κορσική. Περίπου 45.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις μέσα και γύρω από το Παρίσι οδήγησαν σε πλημμύρες στην περιοχή. Πλάνα  δείχνουν ένα λεωφορείο να γεμίζει με νερό σε ένα προάστιο κοντά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στην ηπειρωτική Γαλλία, το δίκτυο διανομής Enedis ανέφερε πως περίπου 1.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού μια καταιγίδα έπληξε τα νότια διαμερίσματα Λουάρ και Αιν.

Η Κορσική έγινε το κέντρο ενός χαμηλού βαρομετρικού που χαρακτηριζόταν από έντονες καταιγίδες, χαλάζι και έντονη βροχόπτωση.

Στην Κορσική, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ένα κορίτσι 13 ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε σε κατασκηνωτικό χώρο όπου διέμενε και μια 72χρονη έχασε τη ζωή της όταν η ψάθινη σκεπή μιας παραλιακής καλύβας έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της, δήλωσαν οι αρχές.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί και οι επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα συνεχίζονται, πρόσθεσαν οι αρχές. Oι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα τουλάχιστον 220 χλμ. την ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας. Σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις. Οι κάτοικοι είδαν περισσότερη βροχή σε διάστημα μερικών ωρών απ΄ ό,τι στη διάρκεια όλων των τελευταίων μηνών.

Γαλλία: Μετά την ξηρασία οι καταιγίδες – Πλημμύρες με νεκρoύς και τραυματίες στην Κορσική (video)
island of Corsica, (AP Photo/Kamil Zihnioglu)

Χθες, 17/8, το απόγευμα στη Μασσαλία, δρόμοι πλημμύρισαν και ποτάμια νερού κυλούσαν στα σκαλιά που οδηγούν στο λιμάνι της πόλης, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος