Γαλλία: Με 12 ομολόγους της συναντάται  η υπουργός Ενέργειας για νέα «πυρηνική συμμαχία» εντός της Ε.Ε

Η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη με δώδεκα ομολόγους της στη Στοκχόλμη για να συζητήσουν την έναρξη μιας νέας «πυρηνικής συμμαχίας» εντός της ΕΕ..

Η Γαλλίδα υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη με δώδεκα ομολόγους της στη Στοκχόλμη για να συζητήσουν την έναρξη μιας νέας «πυρηνικής συμμαχίας» εντός της ΕΕ..

Στην ημερήσια διάταξη είναι η επικείμενη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μια συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια πριν από τον χειμώνα 2023-2024, καθώς και η βιομηχανική ανταγωνιστικότητα του μπλοκ της ΕΕ όσον αφορά τη μελλοντική ενεργειακή πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γαλλία σκοπεύει να θίξει το θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  γραφείου της υπουργού, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η Pannier-Runacher και 12 Ευρωπαίοι ομόλογοί του, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να συζητήσουν «μια πυρηνική συμμαχία» στην Ευρώπη.

Οι 12 υπουργοί είναι από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία ​​και τη Σουηδία.

Ένα έργο που προτείνει, «ολόψυχα»,  η Γαλλίδα  υπουργός για να υποστηρίξει «τη συμβολή της πυρηνικής ενέργειας στους κλιματικούς μας στόχους και στην ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη», σύμφωνα με τους όρους που χρησιμοποιεί το γραφείο της  Pannier-Runacher.

Προς το παρόν, το υπουργείο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για αυτή τη συμμαχία. Μια κοινή δήλωση λέγεται ότι είναι υπό εξέταση, αλλά έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο, το μήνυμα είναι σαφές: «Ας στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στις διάφορες ευρωπαϊκές συζητήσεις».

 Πηγή:  EURACTIV Γαλλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος