Γαλλία: Κλοπή κινέζικης πορσελάνης αξίας 9,5 εκατ. ευρώ από μουσείο

Κλέφτες άρπαξαν τρία έργα πορσελάνης αξίας εκατομμυρίων ευρώ που έχουν χαρακτηριστεί ως εθνικοί θησαυροί της Γαλλίας κατά τη διάρκεια ληστείας σε μουσείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μουσείο Adrien Dubouche στην πόλη Λιμόζ, οι ληστές ενεργοποίησαν τον συναγερμό στο κτίριο γύρω στις 3:15 π.μ., όταν έσπασαν ένα παράθυρο για να εισέλθουν.

Οι ύποπτοι εισήλθαν στην ιστορική γκαλερί και έφυγαν με “δύο ιδιαίτερα σημαντικά πιάτα κινεζικής πορσελάνης… που χρονολογούνται από τον 14ο και 15ο αιώνα” και ένα κινεζικό βάζο του 18ου αιώνα, όλα χαρακτηρισμένα ως “εθνικοί θησαυροί”, ανέφερε το μουσείο, που αποτίμησε τη λεία σε περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ σε μια πρώτη εκτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα στο A European Perspective.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος