Γαλλία – Κλεμέντ Μπον: Η διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ θα διαρκέσει 15-20 χρόνια

Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαρκέσει δεκαετίες, εάν ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσουν οι υποψήφιες χώρες, δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμέντ Μπον.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με αυτούς και τους πολίτες μας. Εάν πούμε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ σε έξι μήνες ή σε ένα ή δύο χρόνια, αυτό δεν θα είναι αλήθεια, διότι η ΕΕ έχει ορισμένες απαιτήσεις για τους υποψηφίους. Μπορεί να συμβεί σε 15 ή 20 χρόνια. Η διαδικασία είναι μακράς διαρκείας», είπε ο Μπον για το Radio Ze, μετέδωσε το Tanjug.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν σωστό να προσφερθούν κάποια προνόμια στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες που επιδιώκουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ, ιδίως τη Μολδαβία και τη Γεωργία, αναφέρει το TASS.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η ενταξιακή διαδικασία, είπε, θα ήταν καλό να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα, όπως πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μια τέτοια κοινότητα θα επέτρεπε στους Ουκρανούς ελευθερία κινήσεων στην Ευρώπη, θα τους έδινε πρόσβαση σε ορισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανοικοδόμηση της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας, είπε, προσθέτοντας ότι ήταν ένα πολιτικό σχέδιο συμπληρωματικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιασμένο για χώρες που αναζητούν στενότερες σχέσεις με η ΕΕ.

Ο Μακρόν είπε πρόσφατα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας με την ταχεία διαδικασία, αλλά ότι η ένταξή της στην ΕΕ θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια, αν όχι δεκαετίες.

Πηγή: Politika
Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος