Γαλλία – Κάτω Βουλή: Πάγωσε η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Κάτω Βουλή στη Γαλλία ανέστειλε τις συζητήσεις γύρω από ένα σχέδιο νόμου που θα καταργούσε την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί  εμβολιασμού για τις μετακινήσεις των πολιτών και την πρόσβαση σε εστίαση και χώρους διασκέδασης.

Οι τεταμένες συνομιλίες  ανεστάλησαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με σχετική ψηφοφορία. H πλειοψηφία των βουλευτών αρνήθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση με ανάταση του χεριού, οδηγώντας στην αναστολή της διαδικασίας.

Το βασικό μέτρο του νομοσχεδίου χαρακτηρίζεται ως εκστρατεία πίεσης για τα πέντε εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 12 ετών στη Γαλλία.

Προς το παρόν απαιτείται κάρτα υγείας με αρνητικό τεστ για την πρόσβαση σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα, γυμναστήρια, κέντρα αναψυχής και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τρένο.

Αν και η συζήτηση θα επαναπρογραμματιστεί, είναι πιθανό ότι αυτό θα σημαίνει ότι το πάσο δεν θα εφαρμοστεί από τις 15 Ιανουαρίου όπως είχε προαναγγείλει η γαλλική κυβέρνηση.

«Το παλιρροϊκό κύμα έχει όντως φτάσει, είναι τεράστιο, αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πανικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στο κοινοβούλιο, ενώ η παραλλαγή Όμικρον στη Γαλλία δίνει αρνητικά ρεκόρ με περισσότερα από 160.000 κρούσματα την ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η προταθείσα αυστηροποίηση των προστατευτικών μέτρων έχει προκαλέσει την οργή των αντιεμβολιαστών και κάποιοι βουλευτές λένε ότι  έχουν δεχτεί βίαιες απειλές και βανδαλισμούς.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος