Γαλλία: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία – Φόβοι για νεκρούς

Μια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας.

«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν που επισκέφθηκε την περιοχή. «Υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την ύπαρξη θυμάτων από αυτήν την τρομερή τραγωδία.

«Υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα αίτια σε αυτό το στάδιο», σημείωσε παράλληλα ο νομάρχης της νότιας αυτής περιοχής της Γαλλίας, ο Κριστόφ Μερμάν, διευκρινίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελεί μια “πιθανή υπόθεση”.

«Έχουμε περίπου 100 άνδρες στο σημείο, η προτεραιότητα είναι προφανώς να σβήσουμε τη φωτιά και να μετακινήσουμε τα ερείπια για να εντοπίσουμε τυχόν εγκλωβισμένους», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτηρίων για λόγους ασφαλείας. «Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», είπε ο δήμαρχος της γαλλικής μεγαλούπολης. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από τη συγκεκριμένη συνοικία, η οποία είχε καλυφθεί νωρίτερα από σύννεφο σκόνης.

«Ακούστηκε σαν ισχυρή έκρηξη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας περίοικος, ονόματι Ζιλ, ο οποίος δεν γνωστοποίησε το επώνυμο του. Τα αίτια της κατάρρευσης της τετραώροφης πολυκατοικίας δεν έχουν εξακριβωθεί. Τον Νοέμβριο του 2018, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν δύο κτήρια σε άλλη συνοικία της Μασσαλίας.

Ο δήμαρχος, όπως και ο νομάρχης φάνηκαν να αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην ήταν σε καλή κατάσταση η πολυκατοικία που κατέρρευσε σήμερα, η οποία βρίσκεται σε συνοικία που είναι γνωστή για τα εστιατόρια, τα μπαρ και την νυχτερινή της ζωή. “Δεν υπήρχε απόφαση που να γνωστοποιεί κάποιον κίνδυνο για το κτίριο αυτό, το οποίο επίσης δεν βρίσκεται σε συνοικία που να αναφέρεται ότι έχει κτίρια” που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σημείωσε ο νομάρχης. “Απ’όσο γνωρίζω, δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτό το κτίριο“, δήλωσε επίσης ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο τα κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος