Η βρετανική Marks & Spencer θα κλείσει 11 καταστήματα στη Γαλλία στον απόηχο του Brexit

Η βρετανική εταιρία λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει και τα 11 καταστήματα τροφίμων που λειτουργούν με το σύστημα δικαιόχρησης και που διαχειρίζεται με τον εταίρο της, την SFH, στη Γαλλία τους επόμενους μήνες καθώς οι νέοι εμπορικοί κανόνες που ισχύουν από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Ο όμιλος είπε ότι τα υπόλοιπα εννέα καταστήματα του δικτύου δικαιόχρησης, που διαχειρίζεται με τον όμιλο Lagardere Travel Retail, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ότι οι δύο εταίροι θα συνεχίσουν να εργάζονται για ένα βιώσιμο μελλοντικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο πρόεδρος της M&S Άρτσι Νόρμα παραπονείται εδώ και μήνες ότι η εταιρία πασχίζει να στείλει προϊόντα στην Ιρλανδία και τη Γαλλία, χώρες-μέλη της ΕΕ, από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ στις αρχές του έτους, λόγω του τεράστιου όγκου πρόσθετων εγγράφων που απαιτούνται.

Τα 11 καταστήματα, που θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, βρίσκονται κυρίως σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους του Παρισιού.

Τα εννέα καταστήματα που διαχειρίζεται η Lagardere βρίσκονται κυρίως σε κόμβους μέσων μεταφοράς, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς μετρό.

«Η M&S έχει μακρά ιστορία στο να εξυπηρετεί πελάτες στη Γαλλία και δεν πρόκειται για μια απόφαση που εμείς ή ο εταίρος μας SFH παίρνουμε ελαφρά τη καρδία», δήλωσε ο Πολ Φρίστον, επικεφαλής για τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.

ΤΦ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος