Γαλλία: Εννέα λύκοι απέδρασαν από ζωολογικό κήπο ενώ λειτουργούσε για το κοινό

Σφράγισαν προσωρινά οι γαλλικές Αρχές έναν ζωολογικό κήπο στην Γαλλία, όταν αγέλη εννέα λύκων κατάφερε να δραπετεύσει, την ώρα μάλιστα που το πάρκο ήταν ανοικτό και δεχόταν κανονικά τους επισκέπτες.

Το συμβάν έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ζωολογικό κήπο Trois Vallées στο Montredon-Labessonnié, και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας.

Τέσσερις λύκοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά υπαλλήλων του ζωολογικού κήπου, ενώ στους υπόλοιπους πέντε έγινε αναισθησία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο Fabien Chollet, που έκανε δηλώσεις στο γαλλικό πρακτορείο.

Η απόδραση των λύκων σήμανε συναγερμό λόγω προβλήματος ασφαλείας που αναδύθηκε, κι έτσι ο ζωολογικός κήπος έκλεισε μέχρι το ζήτημα να επιδιορθωθεί.

Ο ιδιοκτήτης του πάρκου, Sauveur Ferrara, είπε σχετικά πως οι λύκοι ήταν πρόσφατη προσθήκη και ότι τα ζώα ξέφυγαν αφού τα ίδια κατάφεραν να κατέστρεψουν δομές ασφαλείας. Κατά τον ίδιο πάντως, κανένας από τους λύκους δεν πρόλαβε να βγει έξω από τα όρια του ζωολογικού κήπου.

«Εξαιτίας της αφύσικης και επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων εξ αυτών, τέσσερις λύκοι δυστυχώς θανατώθηκαν από προσωπικό του πάρκου» είπε ακόμα, υποστηρίζοντας πως οι αρμόδιοι εκκένωσαν αμέσως το πάρκο από το κοινό.

Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο του 2020, ο ζωολογικός κήπος είχε διαταχθεί να κλείσει εξαιτίας ελλιπών μέτρων ασφαλείας ωστόσο η διαταγή τελικώς ανεστάλη, μετά από δικαστική απόφαση.

Πλέον, στα social media του πάρκου έχει αναρτηθεί ανακοίνωση που «υπόσχεται» ότι ο ζωολογικός κήπος θα ανοίξει ξανά, αλλά αυτό θα γίνει με το νέο χρόνο.

Πηγή: DailyMail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος