Γαλλία: Ένας άνθρωπος που αγνοείτο μετά τις καταρρακτώδεις βροχές βρέθηκε σώος και αβλαβής

Ένας άνθρωπος, που θεωρείτο αγνοούμενος στη Γαλλία την επομένη των έντονων καταιγίδων και βροχοπτώσεων ρεκόρ που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας κοντά στη Νιμ, βρέθηκε σώος και αβλαβής, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ένας 65χρονος, «ο οποίος αρχικά φερόταν να είχε πέσει στον Ρονί», έναν παραπόταμο του Βιστρ, «είχε βρει καταφύγιο ενώ ανέβαινε η στάθμη του νερού», διευκρίνισε η νομαρχία της Γκαρ. «Έχουμε σταματήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης έπειτα από πληροφορίες της χωροφυλακής σύμφωνα με τις οποίες ο άνθρωπος αυτός έχει βρεθεί», επιβεβαίωσαν οι πυροσβέστες που μίλησαν στο AFP.

Έχοντας προειδοποιήσει στο πρώτο της δελτίο για «έναν μη αμελητέο κίνδυνο ισχυρών φαινομένων» στη Γκαρ και στην Ερό, το επόμενο δελτίο της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (Meteo France) έμοιαζε να είναι λιγότερο ανησυχητικό, την ώρα που πέντε διαμερίσματα συνολικά βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί ετοιμότητας για καταιγίδες και πλημμύρες, μαζί με την Αρντές, την Ντρομ και την Ιζέρ.

Επαναλαμβάνοντας ότι αυτό το καιρικό επεισόδιο στα τέλη του καλοκαιριού «δεν είναι ασυνήθιστο για την εποχή», το ινστιτούτο μετεωρολογικών προβλέψεων προβλέπει ότι «μπορεί να προκαλέσει σημαντικά ποσά βροχής μέσα σε λίγο χρόνο». Βροχές της τάξης των 80 έως 100 χιλιοστών αναμένονται τοπικά.

Χθες Τρίτη, βροχές ρεκόρ καταγράφηκαν στην Γκαρ, με 244 χιλιοστά μέσα σε τρεις ώρες στο Σεν-Ντιονιζί, πολύ περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ των 216,4 χιλιοστών στο Σεν-Μαρσιάλ στις 19 Σεπτεμβρίου 2020. «Τίποτα δεν προοιωνιζόταν ένα γεγονός τέτοιας έκτασης», σύμφωνα με τον Μαρκ Ποντό, ειδικό της Meteo France.

Αντιμέτωπη με αυτές τις προβλέψεις, η Γκαρ αποφάσισε από χθες, Τρίτη, να κλείσει το σύνολο των σχολικών μονάδων για τη σημερινή ημέρα. Ορισμένοι δευτερεύοντες δρόμοι παρέμειναν κλειστοί στην κυκλοφορία σήμερα στην πληγείσα ζώνη, νοτιοδυτικά της Νιμ. Οι 800 πυροσβέστες που αναπτύχθηκαν επί του πεδίου συνεχίζουν μη επείγουσες επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία ξανάρχισε να διεξάγεται κανονικά στον αυτοκινητόδρομο 9, όπου περίπου 30 άνθρωποι, που είχαν εγκλωβιστεί, απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο ανάμεσα στη Νιμ και το Μονπελιέ.

ΒΧ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος