Γαλλία: Δραματική μείωση παραδόσεων φυσικού αερίου – Διαφωνίες επικαλείται η Gazprom

Array

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie ανακοίνωσε ότι η ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom την ενημέρωσε για την περαιτέρω και άμεση μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου «εξαιτίας μιας διαφωνίας των πλευρών για την εφαρμογή των συμβολαίων».

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, o οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, θα διακόψει την λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές, είχε ωστόσο ανακοινώσει η Gazprom.

Η Engie τόνισε ότι έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της ακόμη και σε περίπτωση πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Gazprom.

Την προηγούμενη Πέμπτη η πλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Γαλλία για τον χειμώνα είχε ξεπεράσει το όριο του 90%, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Aggregated gas Storage Inventory (AGSI) και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τον στόχο του 100% ως τον Νοέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν επιβεβαίωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo ότι ο στόχος θα επιτευχθεί «ως το τέλος του καλοκαιριού», αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Γαλλία θα έχει «αρκετό αέριο για να περάσει τον χειμώνα, αν οι Ρώσοι το κόψουν ή αν καταναλώνουμε πολύ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος