Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της «Louis Vuitton» εν μέσω διαμαρτυριών για το συνταξιοδοτικό

Νέες επεισοδιακές διαμαρτυρίες στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό, με τους διαδηλωτές να εισβάλλουν στα κεντρικά γραφεία της «Louis Vuitton» και να κλείνουν ένα δρόμο που οδηγεί στο Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκδώσει αύριο την απόφαση για την εγκυρότητα του νόμου.

Στο Παρίσι, καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά μήκος της καθορισμένης διαδρομής διαμαρτυρίας κι ορισμένοι διαδηλωτές που κρατούσαν αναμμένες φωτοβολίδες κατευθύνθηκαν για το Συνταγματικό Συμβούλιο , το οποίο θα αποφασίσει την Παρασκευή αν θα ακυρώσει οποιοδήποτε ή όλα τα μέρη του σχετικού νόμου. Ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί έξω από το κτίριο, όπου ώρες πριν από την έναρξη της πορείας άλλοι διαδηλωτές είχαν πετάξει σακούλες με σκουπίδια.

Επίσης, πριν από την κύρια πορεία, περισσότεροι από 100 σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν σε δρόμο του Παρισιού με μπουτίκ πολυτελείας, εισβάλλοντας στα γραφεία του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH και πηγαίνοντας στον πρώτο όροφο πριν βγουν.

Ο Fabien Villedieu της Ένωσης Sud-Rail δήλωσε ότι η LVMH «θα μπορούσε να μειώσει όλες τις τρύπες» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Γαλλίας. «Επομένως, μία από τις λύσεις για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι η καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι».

Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της «Louis Vuitton» εν μέσω διαμαρτυριών για το συνταξιοδοτικό
Youths clash with police forces during a demonstration, Thursday, April 13, 2023 in Paris. Protesters opposed to President Emmanuel Macron’s unpopular plan to raise the retirement age in France marched Thursday in cities and towns around France in a final show of anger before a decision by the Constitutional Council on whether the measure meets constitutional standards. (AP Photo/Lewis Joly)

Ο Bernard Arnault, επικεφαλής της LVMH, «είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, οπότε θα μπορούσε να συνεισφέρει», δήλωσε ο Villedieu.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος