Γαλλία: Αποτράπηκε κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του γαλλικού ΥΠΕΞ – Σε Ρώσους επιρρίπτεται η ευθύνη

Οι αρχές απέτρεψαν μια επίθεση στον ιστότοπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, που πιθανότατα έγινε από Ρώσους ή Ρωσόφωνους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλίδας ΥΠΕΞ Κατρίν Κολονά.

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας ανέφερε ότι οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν μια απόπειρα παραβίασης της ταυτότητας του ιστοτόπου, συμπληρώνοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι η απόπειρα αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας διάδοσης παραπληροφόρησης στη Γαλλία από ρωσικά μέρη.

Στο ίδιο ανακοινωθέν η Γαλλία κατηγορεί τη Ρωσία ότι έχει εξαπολύσει τεράστια επιχείρηση ψηφιακής παρεμβολής δημοσιεύοντας ψεύτικα άρθρα μεγάλων γαλλικών εφημερίδων που φαίνονται να είναι εχθρικά προς την Ουκρανία

Ένα νέο επεισόδιο υβριδικού πολέμου της Μόσχας εναντίον της Δύσης, «απαράδεκτες ενέργειες ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ην. Εθνών», σύμφωνα με το γαλλικό ΥΠΕΞ.  

Το Παρίσι είναι σε στενή σχέση με τους συμμάχους της «ώστε να ωθήσει στην αποτυχία τον υβριδικό πόλεμο από την πλευρά της Ρωσίας».

Εκτός από τον ιστότοπο του γαλλικού ΥΠΕΞ, στόχος της κυβερνοεπίθεσης έγιναν και άλλοι κυβερνητικοί ιστότοποι και ιστότοποι γαλλικών ΜΜΕ.

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος