G7: Συνάντηση Μελόνι – Μπάιντεν με επίκεντρο τη στήριξη της Ουκρανίας – Κοινή δέσμευση για συμφωνία στη Γάζα

Σύνοψη
  • Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα κυριότερα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κάνοντας ιδίως απολογισμό των εξελίξεων στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και των κοινών τους προσπαθειών για τη στήριξη του Κιέβου

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα κυριότερα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κάνοντας ιδίως απολογισμό των εξελίξεων στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και των κοινών τους προσπαθειών για τη στήριξη του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής στήριξης, ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση επέτρεψε επίσης να επαναβεβαιωθεί η κοινή δέσμευση για μια συνολική συμφωνία σε σχέση με τη σύγκρουση στη Γάζα για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον άμαχο πληθυσμό. Τονίστηκε επίσης η σημασία της επανεκκίνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας με στόχο τη λύση των δύο κρατών.

Σε διμερές επίπεδο, η Πρόεδρος Meloni και ο Πρόεδρος Biden εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας στον οικονομικό-χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και για τη συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ του σχεδίου Mattei για την Αφρική και της εταιρικής σχέσης για τις παγκόσμιες υποδομές και επενδύσεις μέσω της εκδήλωσης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής υπό τη συμπροεδρία των δύο Προέδρων. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίστηκε η ιταλική συμβολή στη δημιουργία του έργου υποδομής “Διάδρομος Lobito”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος