G7: Νέες «προτάσεις» για αύξηση της πίεσης στη Ρωσία θα τεθούν στη σύνοδο της Γερμανίας

Ένα σύνολο «χειροπιαστών» προτάσεων για αύξηση της πίεσης στη Ρωσία αναμένεται να εξεταστεί σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, στα τέλη της εβδομάδας στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιηθεί  η σύνοδος της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου.

Είναι αναμενόμενο ότι το ζήτημα της ενέργειας, οι τιμές της οποίας εκρήγνυνται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα βρίσκεται στην «καρδιά των συζητήσεων» των ηγετών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύνοδο αυτή, όπως και η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος  υπογράμμισε ότι εκτός της Ρωσίας , στη σύνοδο της G7, όπως και σε αυτή του NATO που θα ακολουθήσει, αναμένεται να τονιστεί η ανησυχία των κρατών μελών για την Κίνα.

Άλλος αξιωματούχος, της αμερικανικής προεδρίας, είπε πως η G7 θα συζητήσει τις κινεζικές «εξαναγκαστικές οικονομικές πρακτικές» που θεωρεί ότι έχουν γίνει ακόμη πιο επιθετικές τα τελευταία χρόνια.

Ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού θα ανακοινώσει νέες δεσμεύσεις για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής προεδρίας, ενώ η συμμετοχή των ηγετών της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Νέας Ζηλανδίας θα δείξει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αποσπά την προσοχή από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος