Έτοιμοι να συμφωνήσουν, για τη χρήση της αμμωνίας στη μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων από τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν ορυκτά ως στερεά καύσιμα. είναι οι υπουργοί για το Κλίμα στην διάσκεψη, των χωρών -μελών της G7, στην Ιαπωνία.
Η επικείμενη συμφωνία αναμένεται να επέλθει μόνο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προσφέροντας μία προσεχτική αποδοχή των σχεδίων που προωθεί η Ιαπωνία για το κλίμα, καθώς η χώρα φιλοξενεί τις εργασίες.
Στo τελευταίο προσχέδιο ανακοίνωσης για τη διάσκεψη αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Μερικές χώρες εξετάζουν την χρήση ανανεώσιμου υδρογόνου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και των παραγώγων του στον τομέα της ενέργειας, προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών ρύπων στην παραγωγή ενέργειας από θερμικές πηγές”.
Το προσχέδιο το οποίο έχει διαβάσει το Reuters ανέφερε ότι η στρατηγική αυτή θα πρέπει να συμμορφωθεί με πολυάριθμες προϋποθέσεις- συμπεριλαμβανομένου και του βασικού όρου για έναν τομέα παραγωγής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από το 2035.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος