G7: Δεσμεύεται για κυρώσεις σε τομείς από τους οποίους εξαρτάται η Ρωσία

Οι χώρες της G7 υποσχέθηκαν το Σάββατο να επεκτείνουν τις κυρώσεις για να συμπεριλάβουν τομείς από τους οποίους εξαρτάται η Ρωσία ενώ προειδοποίησαν την Κίνα να μην υπονομεύσει τις τιμωρητικές ενέργειες κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική και πολιτική πίεση στη Ρωσία, συνεχίζοντας να ενεργούμε ενιαία», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι «θα διευρύνουν τα μέτρα κυρώσεων ώστε να συμπεριλάβουν τομείς από τους οποίους η Ρωσία έχει ιδιαίτερη εξάρτηση».

Η Ομάδα των Επτά «δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα σύνορα» που η Ρωσία προσπαθεί να τροποποιήσει δια της ισχύος

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει με τη στρατιωτική επέμβασή της», αναφέρουν ακόμα οι επικεφαλής της διπλωματίας σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους στο Βάνγκελς, στη βόρεια Γερμανία, στην οποία καλούν και πάλι τη Λευκορωσία «να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 αναφέρουν ακόμη στη δήλωσή τους πως θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και θα εργαστούν για να περιορίσουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος