G20 – Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η επισιτιστική ασφάλεια θύμα της επιθετικότητας της Ρωσίας

Η κλιματική αλλαγή είναι μια παγκόσμια απειλή και ένας παράγοντας που συμβάλλει στην επισιτιστική ανασφάλεια τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πρώτη συνεδρίαση στους  G20, «One Earth» (Μια Γη).
«Η επισιτιστική ασφάλεια είναι επίσης θύμα της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλώντας τη Μόσχα να επιτρέψει στα σιτηρά από την Ουκρανία να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διευκολύνουμε τα σιτηρά να φτάσει στις παγκόσμιες αγορές μέσω της χερσαίας οδού. Αλλά για να σταθεροποιηθούν οι παγκόσμιες τιμές, τα σιτηρά πρέπει επίσης να ταξιδεύουν δια θαλάσσης» επισήμανε. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, υπογράμμισε παράλληλα ότι «κανείς δεν πρέπει να πεινάει και οι ηγέτες της G20 έχουν την ευθύνη και τα εργαλεία για να επιτρέψουν τη ροή των σιτηρών εκεί που χρειάζεται».

Τέλος, ανέφερε ότι μόνο τα επόμενα 5 χρόνια, η ΕΕ θα επενδύσει τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο στις αναπτυσσόμενες οικονομίες μέσω του σχεδίου Global Gateway.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος