G20: Άρχισε η σύνοδος των ΥΠΕΞ με τη συμμετοχή ΗΠΑ και Ρωσίας – Έκκληση ενώπιον Λαβρόφ για λήξη του πολέμου

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών-μελών της G20 άρχισαν σήμερα στο Μπαλί τη σύνοδό τους με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, που δεν είχαν συναντηθεί μέχρι τώρα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και οι συνέπειές της σε όλο τον κόσμο, στα πεδία της οικονομίας και της γεωπολιτικής, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, όμως η εξεύρεση συναίνεσης αναγγέλλεται δύσκολη και οι ανταλλαγές αναγγέλλονται τεταμένες, ειδικά αυτές ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Μόσχα.

G20: Άρχισε η σύνοδος των ΥΠΕΞ με τη συμμετοχή ΗΠΑ και Ρωσίας – Έκκληση ενώπιον Λαβρόφ για λήξη του πολέμου
(Willy Kurniawan/Pool Photo via AP)

Η Ρέτνο Μαρσούντι, η υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας, της χώρας-οικοδέσποινας των συνόδων της G20 φέτος, κάλεσε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης των επικεφαλής της διπλωματίας του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, ενώπιον του Ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ, να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Έχουμε την ευθύνη να τερματίσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν και να ρυθμίσουμε τις διαφωνίες μας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όχι στο πεδίο της μάχης», τόνισε η ινδονήσια ΥΠΕΞ κατά την έναρξη της συνόδου.

Η κυρία Ρέτνο πρόσθεσε ότι η πολυμερής συνεργασία είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύνοδος των επικεφαλής της διπλωματίας της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων κρατών της υφηλίου θα προσφέρει τρόπο να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της σύρραξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος