Γ. Στόλτενμπεργκ: Θα λάβουμε αποφάσεις για να ενισχύσουμε την αποτροπή και την άμυνα του ΝΑΤΟ

Η Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία συνεδριάζει αύριο, 14 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ενώ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

«Θα λάβουμε αποφάσεις για να ενισχύσουμε την αποτροπή και την άμυνα του ΝΑΤΟ» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη προς την Ουκρανία επισημαίνοντας ότι «σχεδόν ένα χρόνο από την εισβολή, ο πρόεδρος Πούτιν δεν προετοιμάζεται για ειρήνη.

Εξαπολύει νέες επιθέσεις». Ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «βασικές δυνατότητες όπως πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά πρέπει να φτάσουν στην Ουκρανία προτού η Ρωσία μπορέσει να αναλάβει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης».

«Εάν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, το μήνυμα προς αυτόν και άλλα αυταρχικά καθεστώτα είναι ότι η δύναμη ανταμείβεται. Αυτό θα έκανε τον κόσμο πιο επικίνδυνο και όλους μας πιο ευάλωτους» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στους φονικούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και σημείωσε ότι προσωπικό προσωπικό αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις προσπάθειες βοήθειας της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένων ομάδων έρευνας και διάσωσης, πυροσβεστών, ιατρικού προσωπικού και εμπειρογνωμόνων στους σεισμούς. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αναπτύξουν εγκαταστάσεις για να βοηθήσουν στην υποδοχή των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τους σεισμούς.

«Στεκόμαστε με ισχυρή αλληλεγγύη στη σύμμαχό μας Τουρκία» σημείωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τα «μπαλόνια» στις ΗΠΑ, ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για κάποιου είδους φαινόμενο κατά το οποίο η Κίνα, αλλά επίσης και η Ρωσία ενισχύουν τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις δραστηριότητες παρακολούθησης σε βάρος των Συμμάχων του ΝΑΤΟ με πολλές διαφορετικές πλατφόρμες. Το βλέπουμε στον κυβερνοχώρο, το βλέπουμε με τους δορυφόρους και με τα μπαλόνια».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος