Γ.Σ του ΟΗΕ: Υπέρμαχος του διαλόγου και εκπρόσωπος του πολιτικού ισλάμ επιδιώκει να εμφανιστεί ο πρόεδρος Ερντογάν (video)

Το μήνυμα μιας αναβαπτισμένης μουσουλμανικής Τουρκίας που μπορεί να διευθετήσει δύσκολα προβλήματα, όπως αυτό του Αφγανιστάν, μεταφέρει όπως όλα δείχνουν στη Γ.Σ του ΟΗΕ ο πρόεδρος Ερντογάν . Το στίγμα αυτό έδωσε ο ίδιος, ευρισκόμενος στην Ν. Υόρκη, κατά την εκφώνηση της πρώτης ομιλίας του.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου, ο κ. Ερντογάν στο θέμα του μεταναστευτικού αναμένεται ότι θα τονίσει ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλους μετανάστες , με αποδέκτες του μηνύματος την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι αναλυτές δεν περιμένουν  κάτι το εντυπωσιακό στις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ αφού δεν υπάρχει συνάντηση  του Τούρκου πρόεδρου  με τον πρόεδρο Μπάιντεν, παρα μόνο αυτή μεταξύ του κ Μπλίκεν με τον ομόλογο του κ Τσαβούσογλου που βρίσκεται στην Ν. Υόρκη μαζί με τον κ. Καλίν .

Στις σημαντικές επαφές που θα έχει ο κ.Ερντογάν ξεχωρίζει αυτή με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Η αυξανόμενη ανησυχία απ’ όλους – xαρακτηριστικό παράδειγμα η EUMRD9 – απέναντι στην Τουρκία, οδηγεί τον πρόεδρο Ερντογάν σε προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δίνοντας την εικόνα  ότι η χώρα του είναι πάντα πρόθυμη να συνεργαστεί και να συναντήσει ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο τους  παράγοντες της Ελλάδας.  Επικοινωνιακό τέχνασμα  το χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κωσταντίνος Λάβδας.

Εξήγησε ότι αφ’ ενός, δεν υπάρχει  κάποια προγραμματισμένη συνάντηση Ερντογάν -Μητσοτάκη,  όπως εξήγγειλε  ο Τούρκος πρόεδρος, και αφ’ εταίρου τις ημέρες που έγινε η δήλωση είδαμε προκλήσεις  που έφταναν στα όρια των 6 μιλίων απ’ την Κρήτη.

Ως τόσο πρόσθεσε  ο κ. Λάβδας, η Τουρκία αισθάνεται αναβαθμισμένη λόγω των γεγονότων στο Αφγανιστάν  και μεσοπρόθεσμα  θα εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι σε θέση να διαδραματίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο.  Ο καθγητής, εκτίμησε ότι οι εβδομάδες και μήνες μπρος τα μας θα είναι δύσκολοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος