Γ. Πλακιωτάκης: Ανάγκη να αποκτήσει μόνιμο θεσμικό χαρακτήρα ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Την ανάγκη να αποκτήσει μόνιμο θεσμικό χαρακτήρα ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να παρέχει στήριξη στα κράτη – μέλη σε περιόδους κρίσης και ύφεσης επισήμανε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Με παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG) με θέμα «Διδάγματα από την υλοποίηση του Next Generation EU: εθνικές και ενωσιακές προοπτικές σχετικά με την αντίδραση του Προϋπολογισμού της Ε.Ε. σε περιόδους κρίσης» ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως «η επιτυχής λειτουργία του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – ενός εργαλείου που δεν υπήρχε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα – καταδεικνύει την ανάγκη θέσπισης ενός μόνιμου κεντρικού μηχανισμού εντός του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την άμεση υποστήριξη της δημοσιονομικής σταθεροποίησης των κρατών – μελών σε περιόδους κρίσης και σημαντικής ύφεσης».

Επίσης, ο κ Πλακιωτάκης σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου σημείωσε ότι η συγκυρία επιβεβαιώνει την ανάγκη κοινής δράσης για άμεση διόρθωση όλων των προβλημάτων που προκαλούνται για τους Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα από την σύνδεση της Κοινής Αγροτικής Παραγωγής με την πράσινη μετάβαση.

Στην παρέμβασή του στη δεύτερη Θεματικής ενότητα με τίτλο «Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. και η προοπτική της διεύρυνσης – επιλογές για τη μεταρρύθμιση των οικονομικών – δημοσιονομικών πόρων και των ρυθμιστικών κανόνων» εξήγησε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα που δημιουργούνται από τις συμφωνίες του ελεύθερου εμπορίου.

 «Εισάγουμε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα από τρίτες χώρες για τα οποία δεν ισχύουν οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτουμε στους Ευρωπαίους παραγωγούς. Δεν πρέπει να ζητάμε από τις χώρες που εισάγουν στην ΕΕ να έχουν τους ίδιους περιορισμούς, ώστε να μην έχουν φυσικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα κοστολόγια;» ανέφερε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος